Nyt (sunnuntaina ) on ensimmäinen verijälki nuuskittu Mankkaan metsässä . Ilma oli onneksi poutainen  eikä tarvinnut palella . Aluksi olimme sisällä , mukana oli 5 koirakkoa  ja 3 meistä ensikertalaisia . Jenni Siikanen (kouluttajamme) selosti aluksi verijälkeen liittyvät faktat ja opasti miten meidän tulee jäljellä toimia . Jenni oli tehnyt  n. 60m jäljen ja nestemäärän suhde  oli  1dl verta/4dl vettä .

Me oltiin Cherin kanssa ensimmäisiä , näin ollen likka ei turhaan hämmentyisi odottelusta vieraassa paikassa .  Aluksi Cheri oli ihmeissään miksi lähdetään rämpimään rämeikköön kun vieressä kulki polku .
967763.jpg
Näytin  ensin  kohdan missä  jäljen alku on ja ohjasin kädellä suunnan sekä käskyn: jälki . Cheri lähti hyvin epävarmasti  eteenpäin  häntä koipien välissä . Kouluttajamme opasti mua kertomalla monien koirien aluksi pelkäävän veren hajua , etenkin jos se on voimakas .Cheri jatkoi ensimmäiselle "makaukselle" (välietapille) hyvin varovaisesti vähän väliä minuun päin katsoen - tarkisti , että olen mukana .  Jouduin  kahden muun makauksen  väleissä  hieman kädellä  ohjaamaan Cheriä  ja  2 kertaa matkan aikana meni ohi .  Lopussa  hieman autoin Cheriä  löytämään loppupään , sillä hän oli hyvin hämmentynyt  ja vahti että mä tulen mukana .

Tässä Jennin kommentti Cherin työskentelystä :
Aluksi hyvin epävarma , jonkin verran pelokas ensimmäiselle makaukselle asti . Rohkaistui, mutta haki hyvin paljon tukea omistajasta . Useat harjoituskerrat lisäävät Cherin itseluottamusta ja uskallusta keskittyä työskentelyyn pelkäämättä emännän katoavan  näkyvistä . Suosittelee  seuraavaksi kerraksi  nestesuhdetta 1/2 dl verta / 4 1/2dl vettä .
Kun veren määrä  on pienempi , on myös veren haju vähäisempi  eikä  pelota koiraa niin paljon .

Mulla oli ainakin ihan innostavat fiilikset  ja ajatuksissa päästä kokeilemaan tätä juttua uudestaan . Täytyy selailla  uusia koulutuskertoja - jospa myös tuo Cheri  löytäisi tatsin tähän juttuun . Eihän tää yksi kerta vielä kerro koiran mieltymystä tai taitoa tähän lajiin .Kyllä nää pinserit ovat sitten mahtavia harrastuskavereita  - Mami  on niin onnellinen näistä karvakorvista !

Lopuksi kuva Cheristä  koulutuspaikan pihalla - taisi turvekuonolla nousta suoritus hattuun kun hehkutin ja kehuin hyvinkin riemukkaasti suorituksen jälkeen .
967767.jpg

Minä olen Cheri the "suuri saalistaja " .