VAIN VUODEN MITTAINEN KOIRANPITOKIELTO ! ! !

Kennelin pitäjät tuomittiin eläinsuojelurikoksesta Espoossa
Julkaistu: 29.10-07  klo:19:41

Juha Salonen helsingin sanomat

Syyttäjän todistajana toimineen eläinlääkärin mukaan koirat elivät ala-arvoisissa olosuhteissa, jotka olivat niille terveysriski. Lähes kaikki koirat evakuoitiin välittömästi. Espoon kihlakunnansyyttäjä Heli Saarinen piti tapausta poikkeuksellisen räikeänä ja vaati elinikäistä eläintenpitokieltoa kennelpiireissä hyvin tunnetulle entiselle avioparille.

Kenneliä pidettiin omakotitalossa ja sen ulkorakennuksessa. Koiria oli syyttäjän mukaan aivan liian paljon. Elokuussa 2006 tiloissa oli nelisenkymmentä suur- ja kääpiösnautseria. Eläinsuojeluviranomaisten mukaan koiria pidettiin liian pienissä häkeissä ja aitauksissa, ja kennelin valaistus oli puutteellinen. Joitakin koiria säilytettiin kopeissa, joissa niitä saisi pitää vain kuljetuksen ajan. Koirien juomavesi annosteltiin isoihin muovisiin lihalaatikoihin, joissa koirat tapasivat myös kylpeä. Eläinlääkäri määritteli kennelin myös hygienian erittäin huonoksi.

Talosta löytyi lisäksi runsaasti reseptinvaraisia lääkeaineita. Jääkaapissa oli muun muassa säilytetty vesikauhurokotteita. "Lääkeaineita oli kaikkiaan niin paljon, että keskivertokunnan eläinlääkärillä ei sellaista varastoa koskaan ole", todistaja kertoi.

Koirapiireissä pariskunnan kennel tunnetaan menestyksekkäänä kasvattajana, jonka koirat ovat saaneet mainetta kansainväliselläkin tasolla. Nainen tyytyi tuomioon, mies aikoo valittaa korkeampaan oikeusasteeseen.