Viime yö kului sängyssä pyörien , välillä hikoillen ja välillä palellen sekä kuumaa findreksiä juoden. Aamulla mut herätettiin 10.30 ( koiratkin vielä nukkuivat peiton alla) . Kurkku oli karhea kuin hiekkapaperi ja olo oli pöhkömpi  kuin mitä yleensä on . Taas yrittää jokin flunssapöpö ottaa vallan :-(
Aamupalan jälkeen lähdimme kuitenkin  käymään Porvoossa ja Liljendalissa isäni haudalla - pakko jaksaa nyt, muuten sinne ei ehdi ennen joulua .

1134593.jpg

Porvoo on kaunis pikkukaupunki , voisin jopa harkita muuttoa sinne. Joulun tunnelma oli käsin kosketeltavissa , vaikka lumi puuttuu. Olen kerran kokenut satumaiset tunnelmat lumisessa Porvoossa -kauan , kauan sitten pikkutyttönä.
1134595.jpg

Tyttömäisin fiiliksin ihailin monien pikkuputiikkien ikkunoita ja pitihän muutamissa käydä sisällä asti nypläilemässä ihania käsintehtyjä joulujuttuja .1134596.jpg

Mä en oikein viihdy suurissa kauppakeskuksissa, mitkä on täynnä muovista krääsää, joka puolella kaikuu eri joululaulut ja vilkkuvat värivalot häikäisevät silmiä - hirveätä energian kulutusta.
En ole mikään "täti vihreä" enkä muukaan aktivisti , mutta näin vanhetessa sitä alkaa vain arvostaa yksinkertaisempia asioita - yksinkertaisuutta, rauhaa ja luonnon materiaalit tuntuvat paremmalta vaihtoehdolta useimmissa tilanteissa.

Erään pienen putiikin ulkorappusilla oli korissa myytävänä kynttilöitä ja pieni nalle kurkisti kynttilöiden seasta . Nalle tahtoi lähteä kanssani Helsinkiin ja nimekseen hän sai Porvoon Paavo . Kotonani on odottamassa 44 vuotias Pekka-nalle Paavolle kaveriksi .1134597.jpg

Ostin toisesta puodista pussillisen "taikajuomaa" , jonka mausteina on karpalo, kinuski,valkoinen tee ja kookosrouhe . Aika jänskät ainesosat , mutta maku yllättävän miellyttävä .