*   *   *

1310412440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RaparperiSima

8 l vettä
1/2 kg sokeria
2 dl fariinisokeria
1 di vaniljasokeria
4-10 raparperin vartta
3 sitruunaa
teelusikan kärjellinen hiivaa

Kuumenna kattilassa 4l vettä kiehuvaksi, liota sokerit veteen.
Paloittele raparperit joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
Viipaloi sitruunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan loput 4l vettä.
Jäähdytä seos ja lisää hiiva joukkoon kun juoma on haaleaa.

Jätä sima huoneen lämpöön pariksi päiväksi kannen alle.

Siivilöi simasta sitruunat ja raparperit ja pullota juoma puhtaisiin pulloihin. Laita jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.
Siirrä juoma pariksi päiväksi kylmään.
Nauti juoma viikon sisällä.

1310412616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1310412816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1310412900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1310413028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juomasta ei tule makeaa, joten sopii juomaksi hellepäivinä.

*   *   *