* * *
RaparperiSima
8 l vettä
1/2 kg sokeria
2 dl fariinisokeria
1 di vaniljasokeria
4-10 raparperin vartta
3 sitruunaa
teelusikan kärjellinen hiivaa
Kuumenna kattilassa 4l vettä kiehuvaksi, liota sokerit veteen.
Paloittele raparperit joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
Viipaloi sitruunat ja lisää ne kattilaan. Lisää kattilaan loput 4l vettä.
Jäähdytä seos ja lisää hiiva joukkoon kun juoma on haaleaa.
Jätä sima huoneen lämpöön pariksi päiväksi kannen alle.
Siivilöi simasta sitruunat ja raparperit ja pullota juoma puhtaisiin pulloihin. Laita jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.
Siirrä juoma pariksi päiväksi kylmään.
Nauti juoma viikon sisällä.
Juomasta ei tule makeaa, joten sopii juomaksi hellepäivinä.
* * *
Kommentit