... tappaa kituvan eläimen ?

Tiistaina iltapäivällä oli turha mennä puutarhahommiin, ilma oli hurjan painostava ja vettäkin rupsautteli silloin tällöin. Koirien kanssa tehtiin kävelytie-lenkki, sillä lähimetsä on hyttysten valtaama.

Läheisen rakennustyömaan vierestä kävellessämme näimme maassa räpiköivän variksen ja taivaalla lensi ja rääkkyi 3 muuta varista.  Huomasin linnun liikkuvan siivillä itseään raahaten - jalat sojottivat suorana taaksepäin. Lintu katsoi suoraan mua päin, kuin apua pyytäen...
Menin hakemaan apua eräältä työmieheltä ja hän lupasi tulla katsomaan sitten kun menee kahville ...
En voinut uskoa korviani, eläin kituu eikä miehellä ole mikään kiire auttamaan.  Soitin naapurilleni apua pyytäen, mutta olivat koiralenkillä ja ehtisivät vasta jonkin ajan kuluttua paikalle.  Odottelin koirieni kanssa ja kävelijöitä sekä pyöräilijöitä menikin ohi, kukaan ei vain halunnut tai
pystynyt auttamaan kituvaa eläintä.  
Sitten työmaalle ajoi rekkamies ja pyysin häneltä apua. Mies sanoi "ettei asia hänelle kuulu eikä se kuulu mullekaan - senkun jatkaisin vain matkaani".  Olin kauhuissani, suruissani ja hädissäni linnun puolesta.
Vierelleni pysähtyi mies, joka harrastaa eläinten kuvaamista. Hän haluaisi auttaa, mutta ei pysty tappamaan. Vihdoin sain erään pyöräilevän miehen pysähtymään ja kuuntelemaan rukoilevaa pyyntöäni. Tätä halvaantunutta lintua ei lääkärit pysty auttamaan, ainoa apu on päästää eläin tuskistaan. Kauan siinä paikalla pyörittyään ja emmittyään hän rohkaisi mielensä ja haki työmaalta ison kiven ...  lintu pääsi tuskistaan ja pääsi enkelien luokse lentämään.

Minusta ei ollut siihen, mutta kiitos sinä rohkea ja ymmärtäväinen mies.
Ja anteeksi sinä pieni lintu - muulla tavalla en pystynyt sua auttamaan...


*   *   *